Viimeisimmät artikkelit

Mustavalkoinen taulu askartelemalla
 • 26 Feb, 2024

Askarteleminen on hauskaa ajankulua ja vähäisilläkin taidoilla saa tehtyä taidetta omalle seinälle. Mustavalkoinen taulu näyttää tyylikkäältä valkoisella seinällä ja toimii hyvin katseenvangitsijana huoneessa. Taiteen ei aina tarvitse olla kallista ja tunnetun taiteilijan tekemää. Katsotaan, miten taidetta voi tehdä ilman huipputaitoja. Maalarinteippi ja mustavalkoinen taulu saa alkunsaMeitä on monia, joiden kädessä sivellin ei osaa tehdä oikeita liikkeitä siten, että valot ja varjot olisivat oikeissa paikoissa. Silloin on pakko antaa periksi ja siirtyä tekemään taidetta toisella tavalla.

Lankojen vahvuudet ja nimitykset
 • 20 Sep, 2022

Jos olet koskaan törmännyt ulkomaisiin ohjeisiin, niin niissä ei anneta mitään tiettyä lankaa vaan kerrotaan lankojen vahvuudet. Sillä viitataan suoraan langan paksuuteen eli termi on yarn weight. Meillä ei yleensä näitä viitteitä ole vaan kerrotaan lanka nimeltä. Lankojen valmistus on kehittynyt huimasti ja nykyiset langat voivat olla varsin ohuita, mutta silti ne ovat monikerroksisia. Toisaalta paksu langan voi löytää kaksikerroksisena tai -säikeisenä. Kaiken lisäksi esimerkiksi USA:ssa käytetään vielä brittiläistä mittajärjestelmää eli mallitilkut ilmoitetaan tuumissa.

Tekstiilitussit auttavat luomaan itsetehtyjä lahjoja
 • 18 Aug, 2022

Tee itse persoonalliset lahjat ja päästä luovuutesi valloilleen tekstiilitusseilla! Tekstiilitusseilla voit piirtää vaaleaan kankaaseen haluamiasi kuvioita, esimerkiksi saajan harrastuksen mukaan tai hänen lempisarjakuvahahmonsa. Voit piirtää ystäväsi suosikkijoukkueen merkin tai tehdä omalle joukkueellesi yhteiset t-paidat. Kuvioi lapsen tarhakassi hänen rakkaalla satuhahmollaan tai voit kirjoittaa siihen hänen nimensä. Tusseja voit käyttää myös esimerkiksi tahran peittämiseen piirroskuviolla. Tekstiilitussit, joiden terissä on kaksi eri paksuutta mahdollistavat erilaisten kuvioiden piirtämisen. Tekstiilitussit ja niiden käyttöTekstiilitussit on varustettu kiinteällä huopakärjellä, jokaisesta kynästä löytyy kaksi eripaksuista kärkeä.

Merinovillalanka on lämmin ja pehmeä
 • 17 Jul, 2022

Jos tunnustelet käsin eri villalankalaatuja, erotat merinovillan joukosta aivan varmasti! Merinovillalanka on pehmeää kuin rakkaan ihmisen kosketus. Tuntuma on myös yhtä hellä ja lämmin. Merinolanka ei synny mistä tahansa lampaanvillasta, vaan se valmistetaan harvinaislaatuisista merinolampaista. Lähinnä Uudessa-Seelannissa ja Australiassa elävien merinolampaiden villa on ohutta ja pitkää. Satoja vuosia sitten jalostetut merinolampaat tuottavat pelkästään alusvillaa, ja villan rasva on väritöntä. Merinovillalanka sopii myös herkkäihoisilleMerinovillalangan erityislaatuisista ominaisuuksista voi nauttia erilaisissa neuletöissä. Langassa on pitkiä, kiharoita ja pehmeitä säikeitä, joten se on miellyttävää kutoa.

Mihin käyttöön tarvitaan jiirisakset?
 • 14 Feb, 2022

Voisi sanoa, että jiirisakset ovat kokoaan suurempi kapine, sillä pienistä saksista on hyötyä yllättävän monessa asiassa. Remontoinnissa, askartelussa ja korjaamisessa korvaamattomilla jiirisaksilla voi leikata ja katkaista esimerkiksi puuta, muovia, nahkaa, metallia ja muita haastavia materiaaleja. Sähköä tai latureita ei tarvita, vaan työ hoituu nopeasti ja näppärästi käsin. Työkalu on kokonsa ansiosta myös helppo sekä kuljettaa mukana että säilyttää. Jiirisakset mahdollistavat erilaiset leikkaustavatMikäli tarkoitus on leikata viistoa pintaa tai halutun kokoista kulmaa, jiirisakset sopivat tarkoitukseen parhaiten.

Taulu omista kuvista on persoonallinen
 • By Asta
 • 10 Jan, 2022

Jotkut kuvat ovat itselle tosi rakkaita ja omalla tavallaan arvokkaita. Näitä kuvia voi jatkojalostaa ja mikä onkaan parempi idea kuin taulu omista kuvista. Taulun voi tehdä yhdestä kuvasta tai sitten siihen voi sijoitella useampia kuvia, jolloin se on kuin kollaasi. Ideoita on paljon ja oikeastaan niitä tulee omia kuvia katsellessa enemmän ja enemmän. Sisustustaulut ovat osa tyylikästä ja persoonallista sisustusta, joten samalla luot oman elämäsi seinälle. Sisustukseen taulu omista kuvistaSisustustaulut voivat olla erikokoisia, joten voit ryhmitellä pienemmistä tauluista kokonaisuuksia tai teet kerralla vähän isomman taulun.

Neulomisen aloitus
 • 15 Dec, 2021

Monet unelmoivat neulomisesta etenkin nyt, kun islantilaiset villapaidat ovat kuuminta muotia. Monien someseinät ovat täyttyneet mitä upeammista villapaitakuvista, joita ystävät, tuttavat tai sukulaiset ovat neuloneet. Siitä tulee olo, että jos hän pystyy tuohon niin, miksi en minä pystyisi? Totta kai pystytkin, mutta neulomisen aloitus kannattaa tehdä hiukan yksinkertaisemmalla projektilla. Liian monimutkainen ja haastava työ voi lannistaa ja laskea neulomisintoa. Neulomisen aloitus helpolla työlläHyvä ohjesääntö aloittelijalle on, että neulomisen alkeet kannattaa harjoitella kahdella puikolla.

Kasvivärjätyt villalangat
 • 08 Dec, 2021

Kasvivärjätyt villalangat on yksi vanhimmista menetelmistä, mitä neulottujen, virkattujen tai kudottujen asujen sekä asusteiden koristamiseen on käytetty. Perimätieto on osin kadonnut, mutta monet kädentaitajat kuitenkin hallitsevat tämän värjäysmetodin. Luonnonvärien käyttäminen sopii hyvin nykyajan henkeen, jossa luontoystävällisyys arvostetaan korkealle. Seuraavalla ohjeella kuka tahansa voi värjätä villalangat. Värjäyksessä kannattaa suosia aitoa villalankaa, mutta hätätapauksessa myös villa-akryylisekoite käy. Kasvivärjätyt villalangat yllättävät tekijänsä joka kertaPese värjättävä lanka hyvin, jotta siitä irtoaa tuotantovaiheessa kiinnittyneet aineet kuten rasva.

Neulottu nalle on rakas kaveri
 • 03 Dec, 2021

Neulottu nalle on monelle lapselle se rakkain kaveri, joka muistuttaa ikuisesti tekijästään. Itsetehty lelu on aina uniikki, ja tekemisen rakkaus välittyy myös pienelle leikkijälle. Kun leikki-iästä kasvaa ohi, on nalle silti rakas muisto, jonka haluaa säilyttää aina. Nalle voi myös periytyä omille lapsille kun sen aika koittaa. Neulotulla, itsetehdyllä nallella on aina enemmän luonnetta kuin kaupasta valmiina ostetulla, ja se on aina rakas niin tekijälle kuin nallen saajallekin. Itsetehty nalle on tunteella ja taidolla valmistettu!

Askarteluideoita paperista joka sesonkiin
 • 03 Dec, 2021

Askarteluideoita paperista löydät helposti sivustoltamme. Paperiaskartelu on helppoa ja hauskaa tekemistä koko perheelle, ja projekteja löytyy helpoista lasten kanssa tehtävistä korteista ja koristeista todella vaativiin ja aikavieviin, mutta sitäkin hienompiin, origamiteoksiin. Paperista teet hienot koristeet vaikka joulukuuseen tai pääsiäispöydän koristeeksi. Jos taitosi riittävät, voit taiteilla paperista tauluja ja jopa patsaita. Paperi taipuu moneksi, onpa myös mahdollista tehdä itse oma paperisi alusta asti, josta sitten voit askarrella uniikkeja kortteja ja taideteoksia.

Miten tehdä slimeä?
 • 07 Nov, 2021

Slime tai suomalaisittain lima, tuli erittäin tunnetuksi netissä, erityisesti Youtubessa vuonna 2016. Slimejä on monia erilaisia ja erilaisiin slimeihin menee vähän eri aineksia. Se on eräänlainen niin sanottu lelu, jonka voi itse valmistaa kotona askartelu tarvikkeilla ja muutamalla muulla aineella. Miten tehdä slimeä kotona, ja kuinka sitä kuuluu säilyttää, jotta se pysyy puhtaana ja hyvänä pitkään? Miten tehdä slimeä kotona?Slimen pääraaka-aine on liima. Liimaa laitetaan kuppiin suunnilleen sen verran, minkä kokoisen slimen haluaa tehdä.