Miten tehdä slimeä?

  • 07 Nov, 2021

Erivärisiä slimejä vierekkäin

Slime tai suomalaisittain lima, tuli erittäin tunnetuksi netissä, erityisesti Youtubessa vuonna 2016. Slimejä on monia erilaisia ja erilaisiin slimeihin menee vähän eri aineksia. Se on eräänlainen niin sanottu lelu, jonka voi itse valmistaa kotona askartelu tarvikkeilla ja muutamalla muulla aineella. Miten tehdä slimeä kotona, ja kuinka sitä kuuluu säilyttää, jotta se pysyy puhtaana ja hyvänä pitkään?

Miten tehdä slimeä kotona?

Slimen pääraaka-aine on liima. Liimaa laitetaan kuppiin suunnilleen sen verran, minkä kokoisen slimen haluaa tehdä. Kuppiin lisätään myös usein vettä, joka antaa slimelle venyvyyttä. Ne sekoitetaan ja tässä vaiheessa myös usein lisätään elintarvikeväri, jos slimestä haluaa jonkin tietyn värisen. Usein kehotetaan lisäämään myös hippusellinen ruokasoodaa. Lopuksi lisätään jotain, joka tekee slimestä slimeä. Vaihtoehtoja on useita, mutta kenties suositeltavin on piilolinssineste.

Usein edulliset askartelutarvikkeet netistä on yllättävän helppoja löytää. Netistä voi helposti löytää kaikkea, millä tehdä slimestä omanlainen. Valmiiseen slimeen kun usein lisätään vaikka glitteriä tai muuta tekemään siitä juuri omaa silmää miellyttävän. Netistä voi myös löytää halpoja ja hyviä astioita, joissa slimeä voi säilyttää. Koska slime valmistetaan liimasta, se täytyy säilyttää ilmatiiviissä rasiassa, tai muuten liima ja näin koko slime kuivuu.

Slimellä leikkiminen

Slimeä kannattaa käyttää vain hyvin puhdistetulla pinnalla, koska slimehän tietysti kerää aivan kaiken pienenkin roskan itseensä. Totta kai myös kannattaa valvoa leikkijää, jos hän on oikein nuori, ettei slimeä tule syötyä. Slimen jälkeen pinnat kannattaa pyyhkiä ja kädet kannattaa pestä, erityisesti jos piilolinssinesteen sijasta on käytetty jotain muuta ainetta, kuten jotain pesuainetta.