Mihin käyttöön tarvitaan jiirisakset?

  • 14 Feb, 2022

Ilman jiirisaksia remontin pikkuelementtien viimeistely ei onnistu.

Voisi sanoa, että jiirisakset ovat kokoaan suurempi kapine, sillä pienistä saksista on hyötyä yllättävän monessa asiassa. Remontoinnissa, askartelussa ja korjaamisessa korvaamattomilla jiirisaksilla voi leikata ja katkaista esimerkiksi puuta, muovia, nahkaa, metallia ja muita haastavia materiaaleja. Sähköä tai latureita ei tarvita, vaan työ hoituu nopeasti ja näppärästi käsin. Työkalu on kokonsa ansiosta myös helppo sekä kuljettaa mukana että säilyttää.

Jiirisakset mahdollistavat erilaiset leikkaustavat

Mikäli tarkoitus on leikata viistoa pintaa tai halutun kokoista kulmaa, jiirisakset sopivat tarkoitukseen parhaiten. Niissä mittataulukko on jaettu jiireihin ja se mahdollistaa säätelyn tilanteen sekä tarpeen mukaan. Kulman oikean suunnan valinta saattaa tuottaa aivan aluksi haasteita, mutta muuten käyttö on yksinkertaista ja sen oppii varsin nopeasti kokeilemalla.

Mikäli jiirisakset eivät pure, tarvitaan järeämpi työkalu, kuten voimaleikkurit. Pulttisaksiksikin kutsuttu työkalu pystyy katkaisemaan esimerkiksi rautalankaa, erilaisia ketjuja ja nimensä mukaisesti pultteja. Käyttö sen sijaan ei vaadi erityistä voimaa, sillä leikkurissa on lyhyet napakat terät ja pitkät käyttökahvat. Monissa voimaleikkureissa on myös rattaat lisäämässä voimaa käytössä.

Itse tekemällä säästää ja saa mieleistä

Mikäli peukalo ei ole keskellä kämmentä, rakentamalla ja remontoimalla saa halutun lopputuloksen. Usein tämä tulee myös halvemmaksi kuin ostettuun apuun turvautuminen. Laadukkaat ja pitkäikäiset työkalut ovat investointi, joka maksaa itsensä ajan kuluessa takaisin moninkertaisesti. Ne kannattaa säilyttää tarkoituksenmukaisesti ja siististi, jotta ne ovat löydettävissä sekä valmiina käyttöön silloin, kun niitä tarvitaan.