Merinovillalanka on lämmin ja pehmeä

  • 17 Jul, 2022

Merinovillalanka sopii mainiosti vauvojen- ja lastenvaatteisiin.

Jos tunnustelet käsin eri villalankalaatuja, erotat merinovillan joukosta aivan varmasti! Merinovillalanka on pehmeää kuin rakkaan ihmisen kosketus. Tuntuma on myös yhtä hellä ja lämmin. Merinolanka ei synny mistä tahansa lampaanvillasta, vaan se valmistetaan harvinaislaatuisista merinolampaista. Lähinnä Uudessa-Seelannissa ja Australiassa elävien merinolampaiden villa on ohutta ja pitkää. Satoja vuosia sitten jalostetut merinolampaat tuottavat pelkästään alusvillaa, ja villan rasva on väritöntä.

Merinovillalanka sopii myös herkkäihoisille

Merinovillalangan erityislaatuisista ominaisuuksista voi nauttia erilaisissa neuletöissä. Langassa on pitkiä, kiharoita ja pehmeitä säikeitä, joten se on miellyttävää kutoa. Lanka se sopii hyvin myös herkkäihoisille, sillä se ei kutita ja siirtää lisäksi tehokkaasti kosteutta pois iholta. Näiden ominaisuuksien vuoksi merinolangasta kudottuja vaatteita suositaan vauvojen ja pikkulasten pukemisessa.

Novita baby wool on ihanan pehmeää 100 % merinovillalankaa, joka nimensä mukaisesi sopii täydellisesti vauvojen herkälle iholle – vaikka toki samasta pehmeydestä nauttivat kaikki iästä riippumatta. Usein villavaatteet vaativat työlään käsinpesun, mutta tämä lanka on konepestävää, kunhan valitsee villavaatteille suunnatun ohjelman. Jos vaatteessa ei ole näkyviä tahroja, villalle riittää puhdistukseksi usein perusteellinen tuuletus.

Merinovilla pitää lämpimänä

Merinovilla on erityislaatuista myös lämmönpito-ominaisuuksiltaan. Merinovillavaatteet ovat hyvin lämpimiä, mutta ne eivät ole lainkaan hiostavia. Siksi merinovillavaatteet sopivat käytettäväksi ympäri vuoden. Merinovillasta kudotut vaatteet kannattaa säilyttää niiden arvoisella tavalla. Henkarissa neulos saattaa venyä, joten paras säilytystapa on pitää vaatteet pehmeästi viikattuna komerossa.