You are here

Lapuan Kankurit -myymälä Helsinkiin

Lapuan Kankurit -myymälä Helsinkiin

Lapuan Kankurit avaa ensimmäisen Helsingin-myymälänsä huomenna 20.6.2012. Uusi myymälä avataan Kauppatorin laidalle Goviniuksen vanhan kauppiastalon vasta remontoituun miljööseen.

Etsimme sopivaa liiketilaa pitkään. Sijainti on ihanteellinen skandinaavisen pellava- ja villatekstiilin esittelyyn niin suomalaisille kuin ulkomaalaisillekin, ja meille on tärkeää olla esillä pysyvästi Helsingissä, kertoo Lapuan Kankureiden toimitusjohtaja Esko Hjelt.

Suomen johtava jacquard-pellavakutomo valmistaa kattaus-, keittiö-, sauna- ja kylpytekstiilejä, villahuopia sekä muita kodintekstiileitä aidoista, puhtaista luonnonmateriaaleista. Ennakkoluuloton yhteistyö lahjakkaiden suunnittelijoiden kanssa, pellava- ja villaosaaminen ja vastuullinen toiminta ovat tuoneet suomalaiselle vientiyritykselle mainetta myös maailmalla. Myymälä tarjoaa myös erikoistuotteita, joita valmistetaan vain pienempiä sarjoja Lapuan Kankureiden omia myymälöitä varten.

Tänne tulee myyntiin myös Designboksin Suunnittele oma keittiöpyyhe Lapuan Kankureille -kilpailun yleisöäänestyksen voittaja "Nöf-nöf-nöf-kvaa!" keittiöliinan muodossa. Suunnittelemani kuosin siirtymistä pellavakankaaksi voi seurata Saloton sivuilta syyskuun lopussa.

Äänestykseen: www.facebook.com/photo.php?fbid=422878951086386&set=a...

Tänään järjestetyssä kutsuvieras- ja lehdistötilaisuudessa oli paikalla koko joukko yrityksen suunnittelijoita, muun muassa Sari Myöhänen, Matti Pikkujämsä, Marja Rautiainen, Reeta Ek ja Suvi Kankkonen. Idoleitteni seurassa tunsin itseni Nöf-nöf-nöf-kvaan ankan lailla keltanokaksi, kun hain Eeva Perttulan ojentaman kunniakirjan ja sain pitää puheenvuoron kuvitukseni taustoista. Hauskaa oli, ja niin inspiroivaa, että leijuin koko päivän pilvissä!

Kunniakirja Lapuan Kankureilta, Sellalta ja Framilta

Lapuan Kankureiden lippulaivaliike oli avara, valoisa, raikas ja moderni. Tuulahdus koivikkoa, suomalaista saunaa ja kesämökin kesäkeittiötä oli saatu istutettua urbaaniin liiketilaan. Yrityksen pitkä historia ja käsityöperinne oli nostettu esiin mustavalkoisin valokuvin ja vanhan liikekyltin keinoin.

Olemme sisustaneet myymäläämme viihtyisän oleskelunurkan, kotoisan keittiön ja rentouttavan kylpyhuonetilan täynnä kotiin suunniteltuja testiilejä. Haluamme, että jokainen asiakas saa mieleenpainuvan elämyksen ja pääsee aidosti kokemaan laatumme tuotteiden, kuvien ja tarinoiden kautta, Esko Hjelt sanoo.

Goviniuksen kauppiastaloon ja sen kauniille sisäpihalle tuo eloa Lapuan Kankureiden myymälän lisäksi mm. Michelin-ravintola Luomo, ravintola PureBistro sekä kirjakahvila ja urbanstory.

Lapuan Kankurit -myymälä Helsinkiin

Lapuan Kankurit
Katariinankatu 1, Goviniuksen talo (Kauppatorin laidalla)
ma-pe 11-18, la 10-16, su 12-15

Lisätietoa Goviniuksen talosta: www.torikorttelit.fi/fi/