You are here

Pirkanmaan Taidesuunnistus 2012

Pirkanmaan Taidesuunnistus

Taidesuunnistus-kohteeksi ilmoittautuminen kannattaa!

Taidesuunnistus on jo kahdeksatta kertaa järjestettävä koko maakunnan laajuinen tapahtuma, jossa yleisö pääsee tutustumaan pirkanmaalaiseen taiteeseen, käsityöhön ja muotoiluun. Tapahtumassa suunnistuskohteina ovat taiteilijoiden ateljeet ja työtilat, jotka avaavat ovensa keväisen viikonlopun ajaksi. Mukaan pääsevät myös galleriat ja näyttelypaikat, sillä edellytyksellä että jokaisessa kohteessa on paikalla taiteilija kertomassa työstään ja vastaamassa kysymyksiin. Yleisö voi kierrellä kyselemässä ja keskustelemassa taiteesta, ostaa teoksia tai vain ihastella pirkanmaalaista osaamista. Kaikkiin kohteisiin on vapaa pääsy.

Ilmoittaudu tiistaihin 31.1. mennessä!

Muistathan, että Taidesuunnistuksen ilmoittautuminen on käynnissä osoitteessa www.taidesuunnistus.net! Kohteiksi ovat tervetulleita pirkanmaalaiset kuvataiteilijat, käsityöläiset, muotoilijat, taideyhteisöt, galleriat ja näyttelypaikat. Edellytyksenä on, että taiteilija tai taiteilijoita on paikalla kohteessa tapahtuman ajan 21.–22.4.2012 klo 11-17.

Ilmoittautuminen kannattaa monesta syystä:

Taiteilija kohtaa yleisön ja taiteen ostajat
Tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden esitellä teoksiaan, työtään ja osaamistaan suoraan yleisölle viikonlopun ajan. Vuonna 2012 tapahtuman teemoina ovat ympäristöystävällisyys ja kulttuurikuntoilu, ja odotamme tapahtumaan 15 000 tutustumiskäyntiä.

Tapahtumalla on erinomainen imago
Useiden ja keskenään erilaisten käyntikohteiden ansiosta Taidesuunnistusta pidetään monipuolisena tapahtumana. Vuonna 2011 Taidesuunnistus-tapahtuman aikana toteutettiin kävijätutkimus. Tutkimuksen teki Innolink Research Oy. Tutkimuksen tulokset kertoivat ennen kaikkea Taidesuunnistus-tapahtuman poikkeuksellisen hyvästä yleisestä imagosta. 99 % vastaajista kertoi vierailemiensa Taidesuunnistus-kohteiden vastanneen odotuksiaan, ja lähes kaikki vastaajat (97 %) kertoivat kiinnostuneensa tapaamistaan taiteilijoista ja heidän teoksistaan.Tapahtuma on merkittävä monille kävijöistä, sillä 39 prosenttia viime vuoden kävijätutkimuksen vastaajista kertoi, ettei ole käynyt muilla festivaaleilla tai vastaavissa tapahtumissa viimeisen vuoden aikana.

Saat näkyvyyttä esitteessä
Tapahtuman yhteydessä toteutetaan näyttävä esite, jossa jokainen kohde esitellään. Yksittäisen taiteilijan kannattaa valita kuvallinen esittely, sillä yleisö valikoi kohteita erityisesti niiden sijainnin ja katalogin kohdetietojen perusteella. Esite toteutetaan viime vuoden erinomaista palautetta saaneen katalogin pohjalta. Esitteitä painetaan 7 000–10 000 kappaletta ja niitä jaetaan ympäri Pirkanmaata kirjastoissa ja Tampereella ruuhkakeskuksissa.

Taidesuunnistus näkyy paikallisissa lehdissä
Tapahtumaa markkinoidaan paikallisessa mediassa. Markkinoinnin laajuus määräytyy apurahapäätösten perusteella. Paikalliset lehdet kirjoittavat tapahtumasta vuosittain runsaasti.

Oletko vailla näyttelypaikkaa, mutta haluaisit osallistua?

Meillä on joitakin alustavia varauksia Taidesuunnistukseen soveltuviksi näyttelytiloiksi, mikäli et voi vastaanottaa yleisöä omassa työhuoneessasi. Ilmaisia näyttelypaikkoja kannattaa kysellä mm. kahviloista, kirjastoista, virastoista ja yritysten aulatiloista. Jos et löydä sopivaa tilaa, kysy meiltä vapaata paikkaa!

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:

Julia Prusi / Salotto
tuottaja
puh. 0400 686 795
tuottaja@taidesuunnistus.net
Taidesuunnistus ry
Hämeenpuisto 10,
33210 Tampere
www.taidesuunnistus.net