You are here

Aikatauluseinä

Ekokumppanit & Tampereen joukkoliikenne: aikatauluseinä 3 m x 1,5 m, 2014

Salotto sai huhtikuussa 2014 Ekokumppanit Oy:ltä ja Tampereen joukkoliikenteeltä pyynnön suunnitella ja toteuttaa Valtteri Festivaalia silmällä pitäen joukkoliikenteen aikatauluseinän.

Ekokumppanit Oy:n liikkumisen ohjaus -hanke tekee töitä sujuvan, taloudellisen ja kestävän kaupunkiseudun eteen. Hankkeella pyritään saamaan ihmiset vaihtamaan yksityisautoilu linja-autokyyteihin, polkupyöräilyyn ja kävelyyn.

Maalauksen aiheena on Tampere, pyöräily, jalankulku ja joukkoliikenne. Maalaus on rauhallinen – hieman nostalginenkin – ja värikäs. Yleisvaikutelma on sini-vihreä, jotta se sopii asiakkaan yritysilmeeseen. Se kertoo tamperelaisesta juhannuksenvietosta, yhteisöllisyydestä ja puhtaasta kaupunkiympäristöstä.

Seinämaalaus toteutettiin akryylimaaleilla ja suojattiin lopuksi ulkokäyttöön soveltuvalla aitalakalla.

Materiaalien hankinta aloitettiin toukokuun alussa ja sain Ympäristötietokeskus Moreeniasta hyvät työtilat käyttööni.

Ensimmäinen käyttökohde oli siis Tampereen Tullinaukiolla Valtteri Festivaalilla 20.–21.6.2014, jolloin maalauksessa esitettiin juhannuksen ajan joukkoliikennevuorot.

Aikatauluseinä Valtteri Festivaaleilla

Saranoiden ansiosta seinämaalauskokonaisuutta voidaan kuljettaa jatkossa messuilla ja tapahtumissa, ja sitä aikoo hyödyntää niin Tampereen joukkoliikenne kuin Ekokumppanitkin omassa markkinoinnissaan.

Sinun aikataulusi -seinämaalaus 3 m x 1,5 m

Kolmas käyttökohde on Palvelupiste Frenckellissä joukkoliikenteen asiakaspalveluaulassa, jossa maalaus on nyt pysyvästi esillä.

Onneksi minulla oli kesäkuun loppuun saakka työharjoittelija Essi Laaksonen apunani, sillä kolmemetrisestä seinämaalauksesta haluttiin viivapiirustuksen sijaan hyvin realistisen näköinen. Maalaamiseen kului kahdelta ihmiseltä liki kaksi kuukautta ja teos valmistui juuri sopivasti muutamia päiviä ennen juhannusta.

Essi on 21-vuotias tamperelainen graafisen suunnittelun opiskelija, joka valmistuu tänä syksynä. Hän osoitti työssä omatoimisuutta, ahkeruutta ja lahjakkuutta, joten voin suositella häntä lämpimästi erilaisiin visuaalisen alan projekteihin. Essin portfolio löytyy osoitteesta Laaksonenessi.wix.com/portfolio