You are here

Kukkaikkuna

Tuomiokirkonkadun kävelykatu, Tampere

Lifestyle-kortteli Tampereen keskustassa

Tampereen Tuomiokirkonkadun kävelykatu on muutaman pienen lifestyle-liikkeen keskittymä. Näyteikkunat ovat varmasti kaupungin kauneimmat, musiikki soi kadulle ja kahvilan terassituolit levittäytyvät kulkuväylälle. My Country Homessa on rustiikkista sisustustavaraa, huonekaluja ja ranskalaista antiikkia, Kukkaikkunassa kukkia, kynttilöitä ja ruukkuja sesongin väreissä, ja Duettossa merkkivaatteita miehille ja naisille.

Tuosta korttelista on tullut minulle tärkeä. Ensin tutustuin My Country Homen Virpi Kostiaiseen, joka otti taidekorttejani myyntiin. Sitten Nykytaiteen museo tuli valinneeksi Taina-teokseni samaisen kävelykadun sähkökaappiin, ja seuraavaksi Kukkaikkunan Tanja Patala kertoi haaveilevansa heille räätälöidystä korttimallistosta.

Kukkaikkuna, Tampere

Erikoisliikkeiden pakettikortit

Tavallisesti erikoisliikkeet myyvät kortteja, joiden kansissa koreilee korttisuunnittelijan tai -valmistajan nimi. Tanja sen sijaan toivoi pakettikortteja ja hautavihkokortteja, joissa olisi kukkakaupan omaa luonnetta, sesongin värejä sekä kaupan yhteystiedot.

Tanja Patala tuntee kukkien symboliikan ja tulevat sisustustrendit, joten sain hyviä vinkkejä onnittelu- ja hautavihkokorttien aiheiksi. Tein luonnoksia, joiden pohjalta lähdimme kehittelemään kevään ja kesän kuvasarjaa. Lopulliseen mallistoon päätyi 10 erilaista korttia: 3 yksiosaista ja 7 kaksiosaista. Tässä niistä muutamia:

                    Watercolour. Size: 18 x 26 cm. Sold.</p>
<p>Alkuperäinen maalaus, josta tehtiin korttipainatus. Vesiväri. Koko: 18 x 26 cm. Myyty.  Watercolour. Size: 18 x 26 cm. Sold.</p>
<p>Alkuperäinen maalaus, josta tehtiin korttipainatus. Vesiväri. Koko: 18 x 26 cm. Myyty.

Watercolour. Size: 26 x 18 cm. Sold.</p>
<p>Alkuperäinen maalaus, josta tehtiin korttipainatus. Vesiväri. Koko: 26 x 18 cm. Myyty. Watercolour. Size: 26 x 18 cm. Sold.</p>
<p>Alkuperäinen maalaus, josta tehtiin korttipainatus. Vesiväri. Koko: 26 x 18 cm. Myyty.

Watercolour. Size: 15 x 15 cm. Sold.</p>
<p>Alkuperäinen maalaus, josta tehtiin korttipainatus. Vesiväri. Koko: 15 x 15 cm. Myyty.

Räätälöity korttimallisto

Näihin kortteihin haluttiin laadukkain mahdollinen väriavaruus, painojälki ja paperi, joten päädyimme offset-painatukseen ja Kirjapaino Hermekseen. Satsaus kannatti, sillä kortteja menee kuulemma lähes jokaisen kukkakimpun yhteydessä!

Asiakkaat myös kiinnittävät huomiota korttivalikoimaan. Olen useamman kerran liikkeessä asioidessani kuullut, kuinka asiakas tiedustelee Kukkaikkunan henkilökunnalta korttien suunnittelijaa. "Hän on paikallinen kuvataiteilija", olen kuullut floristin vastaavan, ja minun on tehnyt mieli esittäytyä! ;)

Taittotiedosto Kirjapaino Hermekselle. Taittotiedosto Kirjapaino Hermekselle.

Taittotiedosto Kirjapaino Hermekselle. Taittotiedosto Kirjapaino Hermekselle.

Pakettikortti nro 6, Koivikko Pakettikortti nro 7, Laventeli

Kukkaikkunan oma korttimallisto tuli myyntiin huhtikuussa 2011. Kun laskimme suunnittelu- ja painokustannukset yhteen, totesimme että painomenetelmästä ja -määrästä riippuen oma korttimallisto tulee kauppiaalle jopa edullisemmaksi kuin valmiiden korttien sisäänostaminen!

Seuraavaksi olen suunnittelemassa adresseja yhdistyksille ja hautaustoimistoille. Luonnostelin syksyn lehtiä, lintuja ja enkeleitä lokakuussa kohmeisin sormin. Saa nähdä mitä niistä syntyy kevään tullen.

Hautavihko ja Salotto-kortti

Korttisarja Kukkaikkunalle

Kukkaikkuna